Ons aanbod

Onze 7 stadsgidsen laten u heel graag de prachtige stad Groningen beleven. De historie komt enerzijds tot uitdrukking in de vele historische gebouwen, maar anderzijds is ook de hedendaagse architectuur ruimschoots aanwezig. Groningen is met andere woorden een aaneenschakeling van verhalen, gevelstenen, kunstwerken en tenslotte bijzondere mensen.

Laat u verrassen door de vele anekdotes die er te vertellen zijn in een 1,5uur durende stadswandeling. Uiteraard bieden wij speciale thema-wandelingen aan, waarin extra aandacht gegeven kan worden aan bijvoorbeeld de Hanze periode,  de bevrijding in 1945,  de legende van Bommen Berend en verder ook de kunststromingen zoals Jugendstil of de Amsterdamse school. Wij leiden u aan de ene kant graag door de vele hofjes en gangen die de stad rijk is, maar bieden aan de andere kant ook culinaire wandelingen en/of kroegentochten aan.

 

Groningen in de 2e wereldoorlog

In april 1945 werd de stad Groningen bevrijd, echter niet nadat de Canadese troepen na meerdaagse hevige gevechten de Duitsers tot capitulatie dwongen. De stadsgids neemt u mee langs de herinneringen aan de bezetting en de vele sporen van die strijd.

Groninger Gidsen Team

Universiteitswandeling

Wist u dat Groningen de jongste stad van Nederland is? Dat komt uiteraard door de vele studenten aan de Rijksuniversiteit en de Hanze Hogeschool. Tijdens deze wandeling komt u alles te weten over studeren en leren in Groningen door de eeuwen heen.

Groninger Gidsen Team

Hanze wandeling

In de 14e eeuw sloot de stad Groningen zich aan bij het Hanzeverbond (een samenwerkingsverbond tussen handelaren en steden)
Wanneer u door de oude binnenstad trekt herinneren prachtige rijkversierde panden en pakhuizen u aan deze lang vervlogen tijden. Wilt u meer weten?

Groninger Gidsen Team

Moderne architectuur

In de historische omgeving van de stad staan ook moderne gebouwen. Een zeer bekend voorbeeld is het Groninger museum van architect Allesandro Mendini. Een ander voorbeeld is het Forum van NL architecten. Maar Groningen bezit over meer architecturale pareltjes, bent u nieuwsgierig?

Rondje Diepenring

Het centrum van Groningen is omgeven door een grachtengordel, de Diepenring genaamd. Tijdens een 2 uur durende wandeling van 4 km langs het water en 16 bruggen komen vele aspecten van de Stad aan de orde, waaronder geschiedenis, scheepvaart, handel en havens, architectuur, stadstuinen, kunstwerken en de 2e wereldoorlog. 

Het beginpunt van de wandeling is het Nieuwe Groninger Museum en halverwege de tocht is de mogelijkheid om in een voormalig poortwachtershuis een kop koffie te drinken. 

Gangen en Gasthuizen

De stad Groningen heeft nog vele kleine gangen en een aantal middeleeuwse gasthuizen en hofjes. De stadsgids neemt u mee door de pittoreske straatjes en vertelt in de hofjes over de arme mannen en vrouwen, die er woonden en de pelgrims die er mochten overnachten, maar ook over een andere vorm van liefdadigheid,,,,,,

Groninger Gidsen Team

Boek een tour of stel een vraag, wij helpen u graag.