– Beleef

Groningen

met een stadsgids

Van d`Olle Grieze tot Bommen Berend, kortom uw professionele gids laat geen verhaal onverteld.


Open inschrijving za. en zo. 13.00 uur

Over ons

Laat u verrassen door de stad Groningen!

Wilt u Groningen ontdekken met een stadsgids? Dat kan! De professionele stadsgidsen van het Groninger Gidsen Team leiden u enerzijds door pittoreske steegjes en anderzijds langs historische gebouwen in deze noordelijke stad met een rijke historie.

Het Groninger Gidsen Team biedt bezoekers de mogelijkheid om onder enthousiaste en deskundige begeleiding kennis te maken met de metropool van het noorden, namelijk Groningen. Wij bieden verschillende mogelijkheden aan, zo kunt u te voet door de stad, maar het kan evenals per fiets, bus of boot.

Young and hip, Groningen is a winning alternative to Amsterdam

Quests World of Wonder – CNN

Ter illustratie; Hoofdstation Groningen (afbeelding) is onderdeel van onze Jugendstil wandeling

Wij bieden aan

Onze 7 stadsgidsen laten u heel graag de prachtige stad Groningen beleven. De historie komt enerzijds tot uitdrukking in de vele historische gebouwen, maar anderzijds is ook de hedendaagse architectuur ruimschoots aanwezig. Groningen is met andere woorden een aaneenschakeling van verhalen, gevelstenen, kunstwerken en tenslotte bijzondere mensen.

Laat u verrassen door de vele anekdotes die er te vertellen zijn in een 1,5uur durende stadswandeling. Uiteraard bieden wij speciale thema-wandelingen aan, waarin extra aandacht gegeven kan worden aan bijvoorbeeld de Hanze periode,  de bevrijding in 1945,  de legende van Bommen Berend en verder ook de kunststromingen zoals Jugendstil of de Amsterdamse school. Wij leiden u aan de ene kant graag door de vele hofjes en gangen die de stad rijk is, maar bieden aan de andere kant ook culinaire wandelingen en/of kroegentochten aan.


Bekijk ons aanbod

Tips van het Groninger Gidsen Team

Groninger Gidsen Team

Moderne architectuur

In de historische omgeving van de stad staan ook moderne gebouwen, denk aan een aantal zeer bekende voorbeelden; zoals het Groninger museum van architect Allesandro Mendini. En het Forum van NL architecten. Maar Groningen bezit daarnaast ook over meer architecturale pareltjes, bent u al nieuwsgierig?

Groninger Gidsen Team

Hanze wandeling

In de 14e eeuw sloot de stad Groningen zich aan bij het Hanzeverbond (samenvattend; een samenwerkingsverbond tussen handelaren en steden).
Wanneer u bijvoorbeeld door de oude binnenstad trekt herinneren prachtige rijkversierde panden en pakhuizen u aan deze lang vervlogen tijden.

Groninger Gidsen Team

Universiteits wandeling

Wist u dat Groningen de jongste stad van Nederland is? Dat komt uiteraard door de vele studenten aan de Rijksuniversiteit en de Hanze Hogeschool. Tijdens deze wandeling komt u alles te weten over studeren en leren in Groningen door de eeuwen heen.

Groningen en Ommeland

De provincie Groningen kent een aantal verschillende landschappen, zo is er in het Westerkwartier het coulissenlandschap, in het noorden de wierden en de wadden en denk aan het bosrijk gebied van Westerwolde in het oosten. 

Wij laten u graag de prachtige Romaanse kerkjes zien die zich situeren op door mensen gecreëerde woonheuvels. Of laten u daarnaast kennismaken met het vestingdorp Bourtange aan de Duitse grens. En wat dacht u bijvoorbeeld van de vele bijzondere tuinen die te bezichtigen zijn, of de schitterende boerderijen? Heeft u zo al eens gehoord van de zelfbenoemde adel die in paleisachtige woonhuizen woonden genaamd ‘borgen’?

Er is nog zo  veel meer kennis dat wij met u willen delen! Al met al kan ons team een volledig programma samenstellen dat volledig voldoet aan uw wensen en interesses. 


Wilt u ter illustratie alvast een voorproefje van Groningen onder de begeleiding van het Groninger Gidsen Team? Bekijk deze video van We zijn er Bijna! in Groningen. 

Uw mening telt!

Wilt u uw ervaring met ons delen? 

Dat kan via onderstaand e-mailadres:– De door Titus en Koos begeleide tour was zeer indrukwekkend. Ik was bijvoorbeeld zeer verbaasd over die rijke historie van Groningen en over de kennis van deze begeleiders. Kortom een dikke 10 voor het Groninger Gidsen Team!

Marloes Hemmel

Groepsarrangementen

Indien u hulp nodig hebt met niet alleen het huren van fietsen, het boeken van een rondvaart, het verzorgen van een overnachting maar aan de andere kant ook met een bustochtje door de provincie neem dan contact met ons op. 

Zo hebben wij een stadsgids die ook als touringcar-chauffeur werkt en om die reden de mooiste plekjes in stad en ommeland kent. Voor uw groep stellen wij graag een totaal-pakket samen, overeenkomstig met uw wensen. 

Met andere woorden neem vooral contact met ons op, wij helpen u met plezier!

Maak kennis met het Groninger Gidsen Team

Till Weber
Till Weber – Till neemt u mee in zijn Groningse avonturen
Titus Akkermans
Titus Akkermans – “Groningen is een brok dynamiek. Enerzijds jong, divers, cultureel en anderzijds zeer gastvrij.” Voor Titus is zowel de stad Groningen als de provincie namelijk “the place to be”.
Gerda Poortman
Gerda Poortman – “Tijdens mijn wandelingen vertel ik graag over de intrigerende relatie tussen enerzijds de levendige en moderne studentenstad en anderzijds het bijzondere, middeleeuws getinte, “Ommeland” met zijn rust en ruimte. Met andere woorden, beide hebben mijn hart gestolen en dat gevoel wil ik aan mijn gasten overdragen.”
Piet-Willem Diepstra
Piet-Willem Diepstra – Als geboren “stadjer” en als getogen Ommelander (“Westerkwartierder”) maak ik u heel graag deelgenoot van het verleden, het heden en de perspectieven van Groningen Stad en Ommeland.
 De strijd tegen het water, de eigenzinnige Hanze Tijd met de financiële mogelijkheid “d’Olle Grieze” te kunnen bouwen, het rampjaar 1672, de oorlogsjaren van 1940-1945, wederopbouwarchitectuur, moderne architectuur zoals Forum Groningen en de actuele herinrichting van de binnenstad zijn daarbij belangrijke ijkpunten.
 Ik laat u kennismaken met een jonge, nog steeds eigenzinnige, nooit slapende en internationale studentenstad en met de omringende Ommelanden. 
In het westen wordt “dit pronkjewail” beschermd door de rivier de Lauwers, in het noorden, oosten en zuiden lonken het internationale cultuurerfgoed Waddenzee, respectievelijk de Bondsrepubliek Duitsland en de provincie Drenthe.
 Na deze ervaring is Groningen nooit meer ver weg.
Dianne Schoon
Dianne Schoon – “Ontdek hoe levendig onze mooie, jongste stad van Nederland is”
Sarah Boshuizen
Sarah Boshuizen – “Groningen is een stad die niet alleen zo veel te bieden heeft – verregaande geschiedenis van de stad, fantastische gebouwen, unieke havens, veel cultuur maar ook ontzettend leuke mensen. Denk aan stadjers en studenten die een mooie samenleving vormen in de noordelijke hoofdstad. Met andere woorden, ik deel graag mijn enthousiasme met u”!

Contactformulier

Boek een tour of stel een vraag, wij helpen u graag.

Openingstijden

  • 24/7

Contact gegevens

  • 0031 6 53713054
  • 0031 6 13603787