Wilt u Groningen ontdekken met een stadsgids?
Wilt u Groningen ontdekken met een stadsgids?

De gidsen

Ons team

Onze gidsen beschikken over een grote schat van kennis als het gaat over de geschiedenis van Groningen, de architectuur, maar ook de maatschappelijke ontwikkelingen en het bruisende leven van nu.

Groningen uniek beleven

Elke gids heeft een eigen kijk op Groningen. Hieronder kunt u kennismaken met de gidsen en hoe zij de stad beleven.

Teamleden

Caroline

Als kunsthistorici krijg je de kans om de stad op verschillende manieren te leren kennen. Ik vind vooral de dynamiek tussen oud en nieuw mooi. Dit zien we niet alleen in de samenkomst tussen Stadjers en studenten, maar ook in de kunst en architectuur binnen de stad en in haar geschiedenis en toekomstplannen. Het is mooi om de stad te zien veranderen, zo raak je nooit uitverteld.’

Martijn

De parel van het noorden. Oud en nieuw in the mix. Fietsstad van de wereld? De jongste stad van Nederland! Een bevende stad en bruisende stad. Als historicus, gemeenteambtenaar en stadjer ben ik dagelijks bezig met het verleden, heden en de toekomst van Groningen. Ik neem u graag mee op ontdekkingstocht en vertel u over deze veelzijdige stad.

Sarah

Groningen is een stad die zó veel te bieden heeft - verregaande geschiedenis, fantastische gebouwen, unieke havens, veel cultuur en ontzettend leuke mensen. Stadjers en studenten vormen een mooie samenleving in de noordelijke hoofdstad. Geboren in een Duits-Nederlands gezin en opgeleid als sociaal psycholoog kijk ik ook veel naar maatschappelijke en culturele verschijnselen van de stad. Ik deel graag mijn enthousiasme met u tijdens een rondleiding door de stad.

Gerda

Geboren in de provincie en als student naar "Stad" getogen voel ik me met beiden nauw verbonden. Ik vertel graag over de intrigerende relatie tussen enerzijds de levendige en moderne studentenstad en anderzijds het bijzondere, middeleeuws getinte, "Ommeland" met zijn rust en ruimte. Beide hebben mijn hart gestolen en dat gevoel wil ik aan mijn gasten overdragen.

Margreth

Groningen is mijn favoriete plek. Het centrum is compact en knus. Oude monumenten en postmoderne gebouwen staan naast elkaar en zorgen voor verrassende effecten. Op cultureel gebied is er een bont aanbod voor jong en oud. De hofjes en markten zijn speciaal. Veel cafés zijn origineel en de terrassen bieden leuke plekjes voor gezellige uren. De mensen zijn vriendelijk en behulpzaam. Graag neem ik u mee op mijn tour door deze verassende stad.

Piet-Willem

Het is heel erg de moeite waard om Groningen Martinistad en haar Ommelanden te ontdekken. Van Lauwersmeer tot aan de Dollard, maar ook van Drenthe tot aan het Wad. Ik ben graag uw stads- en provinciegids tijdens deze ontdekkingsreis. Als Grunninger vanaf mijn geboorte in het Academisch Zaikenhoes, leid ik u graag rond in dit mooie gebied. Groningen zal door deze ervaring nooit meer ver weg zijn!

Dianne

Ons ‘pronkjewail’ is met recht een pronkjuweel. Rond de Grote Markt, op ongeveer één vierkante kilometer, ontdekt u hoe levendig onze mooie, jongste stad van Nederland is. De afwisseling van oude en nieuwe gebouwen, Stadjer en student, markt, kroeg en winkel gecombineerd met de rijke historie maken dat er niets boven Groningen gaat. Kom mee op ontdekkingstocht en laat u verrassen!

Titus

Is het mogelijk liefde te voelen voor een Stad? Kan je houden van een provincie? Volgens mij kan dat en is het heel goed mogelijk dat gevoel over te dragen aan onze gasten. Ons team is veel meer dan alleen stadsgidsen. Wij voelen ons bevoorrecht hier in het Noorden te mogen wonen, werken, leven. Ik laat u dat graag ervaren, voelen, ruiken, horen, zien. Er gaat echt niets boven Groningen. Kom mee!

Jacky

Het klinkt misschien cliché, maar toch is het naar mijn mening helemaal waar: er gaat niets boven Groningen! En ik ben niet de enige die er zo over denkt: Groningen trekt al bijna 2000 jaar mensen vanuit het hele land aan en heeft daardoor een schat aan verhalen. Ik kom zelf uit Amersfoort en ben naar deze stad gekomen om te studeren. Hier heb ik geen moment spijt van gehad!

Till

"Als student mocht ik deze mooie stad leren kennen, en ben ik blijven plakken, zonder een enkele dag van spijt. Waarom vraag je? Nou, omdat Groningen een heel sympathieke, levendige, jonge, maar ook oude, en nogal contrastrijke, dus altijd spannende stad is. Bovendien hebben ze hier eierbal en mosterdsoep. Hoe dit allemaal kan, en ook nog tegelijk? Ik laat het je zien. Mijn naam is Till, en als stadsgids wil ik je meenemen op een Gronings avontuur."

Titia

"Geboren in de provincie Groningen en opgegroeid in de mooie stad Groningen en nooit meer weggeweest. Het bruisende leven, de altijd gezellige sfeer, de vele mooie gebouwen, de cultuur en de afwisseling van oud en modern Een keer Groningen gezien en meegemaakt dan zal deze stad een onuitwisbare herinnering zijn Met heel veel plezier en enthousiasme laat ik u vol trots "onze "prachtige stad zien!"

Uno

"Moi! Wat leuk dat je Groningen wilt ontdekken. Als trotse Ommelander die in Stad woont neem ik je graag mee op een wandeling. Aan de hand van verhalen en anekdotes wil ik je net zo enthousiast over deze mooie stad en streek maken als ik dat ben."

Susan

"Al 22 jaar werk ik in de binnenstad van Groningen en toch ontdek ik regelmatig nieuwe bezienswaardigheden in de mooie en historische straten van de binnenstad. Daarnaast zit Groningen boordevol verborgen verhalen en anekdotes. Ik vind het heerlijk om die verhalen, de historie en ook de nieuwe ontwikkelingen, te ontdekken en te vertellen aan iedereen die daar geïnteresseerd in is."

Maja

"Before moving to Groningen, I had never even heard of the city. 3 years later, I have developed a big fascination for this beautiful city full of tangible history and stunning architecture. Being a proper student city, Groningen is always full of life and random happenings. Or, as the natives would say: kon minder."

Kom in contact met ons

Heeft u interesse in een wandeling door de stad of provincie Groningen?
Neem contact met ons op voor de mogelijkheden via: info@groningergidsenteam.nl of bel naar 050 205 3031.