Wilt u Groningen ontdekken met een stadsgids?
Wilt u Groningen ontdekken met een stadsgids?

Ontdek onze verschillende
touren door Groningen

Ons aanbod

Laat u verrassen door de vele anekdotes die er te vertellen zijn tijdens onze stadswandelingen. Wij laten u graag kennismaken met de stad tijdens onze algemene wandelingen. Uiteraard bieden wij speciale thema-wandelingen aan, waarin extra aandacht gegeven kan worden aan bijvoorbeeld de Hanze periode, de bevrijding in 1945, het verhaal van Bommen Berend en verder ook de kunststromingen zoals Jugendstil of de Amsterdamse school. Wij leiden u graag door de vele hofjes en gangen die de stad rijk is, of nemen u mee met culinaire wandelingen of kroegentochten.

Algemene Stadswandeling

Leer Groningen kennen onder begeleiding van onze stadsgidsen! Ons team laat u historische, architectonische en sociale hoogtepunten van de stad zien.

Gangen en Gasthuizen

Nog steeds zijn er zo’n 20 gasthuizen in de stad Groningen te vinden. Wij vertellen u graag de verschillende verhalen die de gasthuizen met zich meebrengen.

Rondje Diepenring

Ook in Groningen hebben we de typerende grachtenstructuur nog aangehouden. Langs deze diepen krijgt u een indruk van handel en wonen van vroeger en van nu.

Moderne architectuur

In Groningen komen oud en nieuw samen. Dat zien we onder andere terug in de verschillende architectuurstijlen in de stad. Heeft u het Groninger Museum weleens bezocht? Of het Forum verkend?

Hanzewandeling

In de 14e eeuw werd Groningen onderdeel van het Hanzeverbond. Door de strategische ligging kon Groningen zich economisch goed ontwikkelen. In de stad is nog veel van die tijd terug te zien.

Universiteitswandeling

Groningen is als studentenstad berucht en trekt jonge mensen uit het hele land, maar ook de hele wereld aan. Wij introduceren u graag in de studentenwereld van vroeger en het heden.

Staat jouw stadswandeling er niet tussen?

Vul ons contactformulier in en dan nemen wij contact met je op!