Masterclass

Groningen heeft als Stad en als provincie enorm veel te bieden.
Met onze Masterclasses, die wij 2 x per jaar organiseren, diepen wij een specifiek aan Groningen gerelateerd onderwerp uit.
Wij zoeken steeds de relatie tussen de gebeurtenissen en de achtergebleven sporen van het te behandelen onderwerp. We sluiten onze Masterclasses af op culinair topniveau.

Het jaar 1672 was een zeer roerig jaar, in onze geschiedenis bekend als het rampjaar. Groningen is in dat jaar van groot belang geweest, getuige de dichtregels van Joost van den Vondel  “Groningen Constant behoudt van het Land”

Onze gastspreker, de heer Drs. Jochem Abbes, eigenaar van Cultuur Historisch Bureau Siste Viator, neemt u in zijn 2 uur (inclusief pauze) durende presentatie op een uiterst boeiende wijze mee in de ontwikkelingen die hebben geleid tot deze catastrofe.

Na zijn voordracht gaat u o.l.v. stadsgidsen Mevrouw Drs. Gerda Poortman en Mevrouw Sarah Boshuizen, MSc. al wandelend in de stad op zoek naar de sporen van deze tijd.

De informatieve Masterclass wordt afgesloten met een culinaire Masterclass. Maitre Henrice Dijks van restaurant Blumé in de Oude Boteringestraat zet u graag zijn 5 tongstrelende gerechten voor.

Datum: nader te bepalen i.o.v. partijen
Aanvang: 13.30 uur.
Locatie: souterrain Hotel Corps de Garde, Oude Boteringestraat 72/74 te Groningen

€ 239,00 per persoon (exclusief wijnarrangement tijdens het diner)
Minimum aantal deelnemers:   8
Maximum aantal deelnemers: 12

Programma